Schoonschip Amsterdam

De komende jaren verrijst op het Johan van Hasseltkanaal een heuse woonwijk op het water. Met het project Schoonschip zet Amsterdam vol in op duurzaamheid: de in totaal 46 huishoudens worden zoveel mogelijk zelfvoorzienend.

impressiespacematter 980x600

Schoonschip Drijvende woningen amsterdam

Wonen op het water kan al veel langer, maar dit project is echt vernieuwend: zo zijn de woningen niet aangesloten op het aardgas maar wekken zij hun eigen energie en warmte op. In speciale kassen en drijvende tuinen worden gewassen verbouwd die vervolgens door de bewoners gegeten kunnen worden. Zelfs douchen en afwassen kan duurzaam: dit gebeurt in het meest ideale geval met opgevangen regenwater. Voor de huizen worden alleen duurzame materialen gebruikt, die in een speciaal materiaalpaspoort komen te staan. Zo blijft de duurzaamheid gewaarborgd. Schoonschip is bovendien een prachtig voorbeeld van sociale duurzaamheid. In het woningencomplex op het water gaan mensen van verschillende generaties samenleven.

Er zijn ook al plannen voor het delen van auto’s en voor het opzetten van een heus filmfestival - ‘drijf-in’ genaamd. Het project gaat ruimte bieden aan 46 huishoudens en bevat daarnaast 1 collectieve gebruikersplek. De verwachting is dat er in totaal ruim 100 mensen in deze ‘meest duurzaam drijvende wijk van Europa’ zullen gaan wonen. Schoonschip valt in de smaak: alle woonplekken zijn inmiddels al gereserveerd. De planning is om in 2017 met de bouw van de woningen te beginnen. Dutch Lotus is samen met Bouwbedrijf Van Middendorp één van de trotse aannemers die betrokken zijn bij het project Schoonschip Amsterdam.

duurzaamheidsplan.jpg
Als dé specialist op het gebied van duurzame drijvende woningen zet Dutch Lotus haar kennis, kunde en netwerk in om de drijvende woningen te realiseren op een prettige en persoonlijke manier. Samen met Bouwbedrijf Van Middendorp staat Dutch Lotus garant voor een perfecte oplevering van de drijvende woonwijk. De wensen van de klant zijn daarin het einddoel. Door haar grote kennis van technische en bouwkundige zaken kan Dutch Lotus ervoor zorgen dat het bouwproces voor de klant op een prettige manier verloopt. Met de beste specialisten bereik je het maximale resultaat.

 

Dutch Lotus weet alles van duurzaam, drijvend en vooral comfortabel wonen en wil deze kennis graag inzetten bij dit uitdagende project. Hiermee komt een droom uit voor mensen die duurzaam willen leven. Op dit moment is de voorbereidende fase voor de drijvende woonwijk nog in volle gang. De planning is dat er vanaf medio 2017 daadwerkelijk een start kan worden gemaakt met de bouw van de drijvende woningen.  

 

Een team van experts voor uw drijvende woning

 

Met de beste specialisten bereik je het maximale resultaat. Duurzaam, drijvend en vooral comforabel wonen daar weten wij alles van. Wij realiseren deze dromen en niet onbelangrijk op een transparante manier. Zo voorkomen we verrassingen.

 

dutch lotus logo klein

Dutch Lotus is dé expert op het gebied van drijvend bouwen in Nederland. Kennis, ervaring en inventiviteit zijn de belangrijkste ingrediënten om uitdagende projecten zoals drijvende woningen tot een fantastisch eindresultaat te brengen.

logo middendorp
Bouwbedrijf Van Middendorp wil actief meedenken, intensief samenwerken en bouwen met gezond perfectionisme. Daarnaast zit duurzaam bouwen in hun vezels. Als u bouwt, bouwt u met het oog op de toekomst. 
Bent u geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met Dutch Lotus

Waarom Dutch Lotus de beste keus voor uw drijvende woning?

 

Een probleem of uitdaging vlieg je samen aan. Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Wij zijn een betrouwbare partner die met onze specifieke kennis en kunde, diverse opdrachtgevers helpen bij het vinden van praktische oplossingen.

 • Rechtstreeks contact met dé specialist op het gebied van drijvende woningen in Nederland.
 • Bewoners staan centraal. Uw wensen omzetten in een goed technisch ontwerp is onze uitdaging. Betrokkenheid en transparantie vanaf het begin zorgt voor een fijne samenwerking.
 • We zetten dromen om in werkelijkheid!
 • Het optimale eindresultaat telt. Waar anderen ophouden beginnen wij.
 • Samenwerking levert aantoonbare besparing op bij alle partijen. Zo worden onnodige faalkosten voorkomen en ontstaat een strak en vloeiend bouwproces.
 • De zekerheid van een zeer gezonde financiële partij.
 • Alles conform planning. Door te werken volgens lean-aanpak wordt een strakke voorbereiding en uitvoering gegarandeerd.
 • We staan je bij. Zo zijn we in staat om complexe materie toegankelijk te brengen en het proces goed te stroomlijnen.
 • Team van experts: We hebben alle expertises samengebracht en zo treden we op als adviseur, constructeur en bouwbedrijf.
 • Focus op de bouw van drijvende woningen.
 • Budgetzekerheid. Vanaf het begin informeren we u over de bouwkosten behorende bij uw ontwerp en wensen. Dit stelt ons in staat om kosten te sturen en verrassingen voor u te voorkomen.

“Initatieven zoals Schoonschip, daar gaat ons hart sneller van kloppen"