Drijvende woningen

Dutch Lotus realiseert voor het project Schoonschip in Amsterdam ruim de helft van alle woningen. "Onze expertise op het gebied van drijvende duurzame woningen wordt volledig benut" - Bart van Selm, eigenaar

Drijvende woningen

Dutch Lotus realiseert voor het project Schoonschip in Amsterdam ruim de helft van alle woningen. "Onze expertise op het gebied van drijvende duurzame woningen wordt volledig benut" - Bart van Selm, eigenaar

Hoe groot is een drijvende woning nu echt?

Als de drijvende woningen straks op hun plek liggen in het Johan van Hasseltkanaal in Amsterdam valt het waarschijnlijk helemaal niet op: Hoe groot de woningen zijn!

 

Waterwoning 2901Natuurlijk wordt een groot deel van het huis onttrokken aan het zicht, omdat het onder het wateroppervlak ligt. De betonnen bak die als het ware de ‘fundering’ van de waterwoning is, heeft al een enorme inhoud, maar door de enorme afmeting van de bak, tot 9 meter breed, heeft ook de opbouw een enorme inhoud. 

Gemiddeld hebben de dubbele woningen een netto vloeroppervlak van 90m2 en de enkele woningen zelfs een netto oppervlakte tot 150m2. Dat is groot. Zeker in een gemeente als Amsterdam, waar bijna 60% van de woningen een kleiner woonoppervlakte heeft dan de kleinste drijvende woning die wij aan het bouwen zijn.

Slechts 13% van de Amsterdamse woningen heeft een oppervlakte dat vergelijkbaar is met de 'enkele drijvende woningen'. Op Funda kan je goed zien hoe veel oppervlakte dat is.

En vergeet daarbij niet het uitzicht over het water. Dat hebben slechts 0,5% van de Amsterdamse woningen, namelijk de woonboten.

 Waterwoning 2908Waterwoning 2907

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Waarom Dutch Lotus de beste keus voor uw drijvende woning?

 

Een probleem of uitdaging vlieg je samen aan. Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Wij zijn een betrouwbare partner die met onze specifieke kennis en kunde, diverse opdrachtgevers helpen bij het vinden van praktische oplossingen.

 • Rechtstreeks contact met dé specialist op het gebied van drijvende woningen in Nederland.
 • Bewoners staan centraal. Uw wensen omzetten in een goed technisch ontwerp is onze uitdaging. Betrokkenheid en transparantie vanaf het begin zorgt voor een fijne samenwerking.
 • We zetten dromen om in werkelijkheid!
 • Het optimale eindresultaat telt. Waar anderen ophouden beginnen wij.
 • Samenwerking levert aantoonbare besparing op bij alle partijen. Zo worden onnodige faalkosten voorkomen en ontstaat een strak en vloeiend bouwproces.
 • De zekerheid van een zeer gezonde financiële partij.
 • Alles conform planning. Door te werken volgens lean-aanpak wordt een strakke voorbereiding en uitvoering gegarandeerd.
 • We staan je bij. Zo zijn we in staat om complexe materie toegankelijk te brengen en het proces goed te stroomlijnen.
 • Team van experts: We hebben alle expertises samengebracht en zo treden we op als adviseur, constructeur en bouwbedrijf.
 • Focus op de bouw van drijvende woningen.
 • Budgetzekerheid. Vanaf het begin informeren we u over de bouwkosten behorende bij uw ontwerp en wensen. Dit stelt ons in staat om kosten te sturen en verrassingen voor u te voorkomen.