Drijvende woningen

Dutch Lotus realiseert voor het project Schoonschip in Amsterdam ruim de helft van alle woningen. "Onze expertise op het gebied van drijvende duurzame woningen wordt volledig benut" - Bart van Selm, eigenaar

Drijvende woningen

Dutch Lotus realiseert voor het project Schoonschip in Amsterdam ruim de helft van alle woningen. "Onze expertise op het gebied van drijvende duurzame woningen wordt volledig benut" - Bart van Selm, eigenaar

De eerste drijvende woningen naar hun plek gevaren

Een enorme mijlpaal voor het project Schoonschip afgelopen zaterdag 15 december. De eerst woningen zijn afgemeerd op hun eindbestemming om daar volledig afgebouwd te worden. 

Vanuit diverse bouwlocaties zijn de eerste woningen richting het Johan van Hasseltkanaal gevaren. Bekijk de foto's en een fantastische Timelapse.

Speciaal voor deze gelegenheid is brug bij Ridderspoorweg er tijdelijk uitgetild zodat de drijvende woningen er onderdoor konden varen. Het was 's ochtends nog even spannend of de hele operatie vandaag door kon gaan. De wind was vrij stevig, bijna te stevig om op een verantwoorde manier de brug op te tillen. Gelukkig bleef de windkracht binnen de veilige marges.

De woning waar Dutch Lotus de bouwbegeleiding voor mocht doen ging als een van de eerste drijvende woningen naar de definitieve ligplaats. Het was spectaculair om met deze woningen van dit unieke project via 't IJ het Johan van Hasseltkanaal in te varen. Zonder schades hebben we de woning op zijn ligplaats gebracht en aan de meerpaalbeugels kunnen koppelen.

Nu de woning op zijn plek ligt, wordt lde aatste hand gelegd aan het afbouwen. Hoewel de woning al heel ver gereed is, moet met name de binnenzijde nog voorzien worden van de laatste afwerkingen. Ook wel fijne afbouw genoemd. Op de bouwlocatie aan Zijkanaal H in Zaandam is de elders gestorte betonnenbak verder opgebouwd met de houten vloeren en wanden.

Voor de isolatie hebben we gekozen voor heel natuurlijke isolatie: stro. Letterlijk zijn de wanden gevuld met strobalen. Voor de afwerking van de wanden is gekozen voor leemstuc. Leemstuc is een milieuvriendelijk materiaal met een uitstekend vochtregulerend, geluidsabsorberend en warmtevasthoudend vermogen. De combinatie van het stro en de leemstuc zullen zorgen voor een heel behaaglijk binnenklimaat. De buitenzijde van de woning is voorzien van Lariks geveldelen en onbehandelde Iroko kozijnen.

In het voorjaar van 2019 volgen onze andere 23 woningen die momenteel in Zaandam worden gebouwd.

 

 

Verlaten Zijkanaal H
Schoonschip glaspartij
20181215 SS 5423
20181215 SS 5440
20181215 SS 5489
20181215 SS 5528
Steiger
Aan de steiger
Serre
20181215 SS 5817 HDR

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Waarom Dutch Lotus de beste keus voor uw drijvende woning?

 

Een probleem of uitdaging vlieg je samen aan. Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Wij zijn een betrouwbare partner die met onze specifieke kennis en kunde, diverse opdrachtgevers helpen bij het vinden van praktische oplossingen.

 • Rechtstreeks contact met dé specialist op het gebied van drijvende woningen in Nederland.
 • Bewoners staan centraal. Uw wensen omzetten in een goed technisch ontwerp is onze uitdaging. Betrokkenheid en transparantie vanaf het begin zorgt voor een fijne samenwerking.
 • We zetten dromen om in werkelijkheid!
 • Het optimale eindresultaat telt. Waar anderen ophouden beginnen wij.
 • Samenwerking levert aantoonbare besparing op bij alle partijen. Zo worden onnodige faalkosten voorkomen en ontstaat een strak en vloeiend bouwproces.
 • De zekerheid van een zeer gezonde financiële partij.
 • Alles conform planning. Door te werken volgens lean-aanpak wordt een strakke voorbereiding en uitvoering gegarandeerd.
 • We staan je bij. Zo zijn we in staat om complexe materie toegankelijk te brengen en het proces goed te stroomlijnen.
 • Team van experts: We hebben alle expertises samengebracht en zo treden we op als adviseur, constructeur en bouwbedrijf.
 • Focus op de bouw van drijvende woningen.
 • Budgetzekerheid. Vanaf het begin informeren we u over de bouwkosten behorende bij uw ontwerp en wensen. Dit stelt ons in staat om kosten te sturen en verrassingen voor u te voorkomen.