Gegevens:

Locatie
Achterkogge te Zwaag


Opdrachtgever
Particuliere zelfbouwer

Type werkzaamheden
Technische ontwikkeling, procesmanagement, werkvoorbereiding, inkoop, uitvoeringsbegeleiding

Zelf je woning bouwen is een uitdaging, maar tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid een woning helemaal naar eigen wens en stijl te ontwerpen en realiseren.

Het woonhuis in Zwaag getuigde van zeer bijzondere karakteristieken dat met hoogwaardige materialen uiteindelijk gerealiseerd werd. Dutch Lotus begeleidde samen met Ermstrang Bouwkundig Ingenieursbureau de bouw van dit bijzondere woonhuis.

Bijzondere aansluitingsdetails

De bouw van het woonhuis startte voor ons vanaf een reeds aangebrachte fundering. Ook de staalconstructie was reeds geproduceerd en lag te wachten om gemonteerd te worden. Zodra er overeenstemming was over het budget was de eerste stap voor Ermstrang om het ontwerp opnieuw uit te werken naar een 3D-model die de basis vormde voor de uitvoeringstekeningen. Deze stappen waren essentieel gezien de complexiteit van het ontwerp en de vele bijzondere aansluitingsdetails. De uitvoeringstekeningen legden de basis om tijdens de uitvoering niet voor verrassingen te komen staan en noodgedwongen minder fraaie keuzes te maken.

Dutch Lotus verzorgde de inkoop van de benodigde leveranciers en onderaannemers. Ook waren wij verantwoordelijk voor de bouwbegeleiding, de controle van de tekeningen en bewaking van de kosten. Het resultaat is een bijzondere woning, met hoogwaardige architectuur en materialen.

Heeft u interesse?

Drijvend bouwen vraagt om grensverleggend werken! Wilt ook samen werken met DutchLotus om uw project te realiseren? Neem dan contact op!

Neem contact op