Vijf jaar Schoonschip Amsterdam

Vijf jaar geleden is dit project werkelijkheid geworden: de woningen van project Schoonschip werden te water gelaten en naar hun bestemming gevaren. Het was een bijzonder project waar we vandaag de dag nog steeds met trots op terugkijken. Schoonschip was niet zomaar een bouwproject; het was een baanbrekende onderneming waarbij we voor 23 huishoudens hun droomhuis op het water gerealiseerden.

Terugkijkend blijft het een ongelooflijke prestatie om deze woningen tijdig klaar te hebben voor de geplande tewaterlating. Het project vereiste een nauwkeurig georganiseerde aanpak om ervoor te zorgen dat alles op schema verliep. Technisch gezien bood het project een waardevolle leerschool. Er werden talloze innovatieve oplossingen toegepast, wat het project tot een ware proeftuin maakte. Van Smart-grid technologieën tot vacuumtoiletten, van strobouw (ja, op het water!) tot het hergebruik van oude materialen – de variëteit en complexiteit van de gebruikte technieken was indrukwekkend.

Hoewel er enkele kinderziektes opdoken, zijn deze echt minimaal in vergelijking met wat er is bereikt. Na vijf jaar kunnen we nog steeds met trots terugkijken op dit grensverleggende project.

Wilt u ook een grensverleggend drijvend gebouw realiseren, dan denken we graag met u mee!

Bekijk hieronder de film over dit unieke project.