Drijvend bouwen vraagt om inzicht in het proces en de bouwkundige constructies die nodig zijn, maar beginnen voor ons nog eerder. De wensen en eisen van opdrachtgever en eindgebruiker. Door intensief met elkaar in gesprek te gaan, wordt de basis gelegd voor het vertrouwen en het ontwerp. Dit doen wij al vele jaren zeer succesvol en onze kennis en kunde is dan ook veelzijdig in te zetten.

Zo kunt u ons inzetten in de rol van adviseur voor specifieke onderdelen, maar ook voor de volledige begeleiding van uw project van initiatief tot bouw.

Wat doen we?

Dankzij specialistische kennis en ervaring in het bouwen van drijvende bouwprojecten, zijn wij inzetbaar binnen elke bouwfase, van voorbereidingsfase tot uitvoering. Wij blinken uit in een gedegen voorbereiding waarbij stilgestaan wordt bij de gewenste bouwsystematiek, betaalbaarheid, esthetische en technische kwaliteit om gedegen keuzes te maken en verrassingen verderop in het proces te voorkomen. Op deze manier werken wij met passie aan de ambities van onze opdrachtgevers.

Enkele diensten die wij onder andere uitvoeren:

  • Adviseur tijdens de initiatiefase

  • Uitvoer van een haalbaarheidsonderzoek

  • Bepalen financiële haalbaarheid/budgettering

  • Advisering bouwsystematiek

  • Technische uitwerking ontwerp

  • Indienen bouwaanvraag

  • Selectie aannemer

  • Bouwbegeleiding

  • Onderzoek bouwlocatie en het transport van het bouwwerk

Werkwijze

Inzicht krijgen van het complete wensen- en eisenpakket van opdrachtgevers en eindgebruikers en duidelijkheid over onderlinge verwachtingen en wederzijdse ambities zijn van doorslaggevend belang. Wij geloven dat het alleen zo mogelijk is u van en gedegen advies te voorzien en een stabiel plan neer te zetten.

Om de stabiliteit te blijven waarborgen, bewaken we op de invulling van eisen en wensen, techniek, tijd, geld en risico’s. De samenwerking en afstemming tussen partijen is van essentieel belang, daarom besteden we hier veel aandacht voor.

Recente Projecten

Dutch Lotus bouwt met trots aan drijvende projecten, door heel Nederland. Bekijk nu onze recente projecten en krijg een impressie van ons werk.

2023-09-01T13:26:42+00:00

Schietoefencomplex Soesterberg

Het nieuwe Schietoefencompex te Soesterberg voorziet in de veranderende trainingsbehoeften van de Speciale Eenheden van Defensie.

2021-12-22T07:44:57+00:00

Woning Zwaag Zelfbouw

Zelf je woning bouwen is een uitdaging, maar tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid een woning helemaal naar eigen wens en stijl te ontwerpen en realiseren.

2021-07-19T09:21:43+00:00

Busstalling Westraven te Utrecht

Elektrisch rijden wordt steeds meer de toekomst. Dit leidt tot de nodige aanpassingen als het gaat om openbaar vervoer. Provincie Utrecht realiseerde zodoende vlakbij de P+R Westraven in Utrecht de nieuwe, duurzame busstalling Westraven.

Heeft u interesse?

Drijvend bouwen vraagt om grensverleggend werken! Wilt u ook samen werken met DutchLotus om uw project te realiseren? Neem dan contact op!

Neem contact op