Wij maken graag gebruik van de techniek van Hout Skelet Bouw (HSB) Dit is een lichtgewicht systeem wat zeer relevant is bij drijvend bouwen, maar ook voor bouwen op het vaste land is HSB een goed alternatief. De opbouw van de drijvende woning bestaat uit vooraf geproduceerde onderdelen. Doordat deze delen vooraf uitgetekend en in een fabriek geproduceerd zijn, is het alleen een kwestie van monteren op de bouwplaats, waarmee in enkele dagen de hele opbouw van de woning overeind staat.

Duurzaam
De techniek van HSB past helemaal in de huidige doelstellingen van duurzaam bouwen. De voordelen van HSB zijn o.a.:
• Ecologisch: De meeste materialen zijn hernieuwbaar. Delfstoffen worden zo veel mogelijk voorkomen. Zo passen we geen glaswol toe (aardolie), maar in de meeste gevallen houtvezelisolatie
• Snel: het is een relatief snelle manier van bouwen. Alles wordt van tevoren gefabriceerd en wordt ter plekke als een bouwpakket in elkaar gezet.
• Gezond leefklimaat. Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt. Het is bekend dat natuurlijke materialen een positieve invloed hebben op het woonleefklimaat. Regelmatig worden de wanden zelfs gevuld met stro of kalkhennep wat het prettig binnenklimaat ten goede komt. Ook Leemstuc wat bij meerder woningen wordt toegepast levert daarin een belangrijke bijdrage.
• Goede isolatie: Met HSB is het mogelijk om zeer goed te isoleren.

Natuurlijk mooi
Woongenot wordt voor een groot deel bepaald door de uitstraling van de woning. Daarom is er ook veel aandacht besteed aan de esthetiek van de drijvende woningen. Vanwege het te hoge gewicht komen er geen metselwerk buitengevels voor. De meeste woningen worden afgewerkt met houten gevelbekleding. Daarbij zien we dat iedere opdrachtgever en/of architect toch weer zijn eigen voorkeuren heef. Ook spuitkurk of zelfs zonnepanelen komen als gevelbekleding voor.